>Kunnet købe for ti kroner< 

En liter mælk har BamseMadsen kunnet købe for ti kroner. I butikkerne koster den nu kr. 20,00. Priserne på alt fra mælk og pas siden 1970’erne og fattig 80’erne hvor priserne også stige voldsomt det er faktisk det største stigning i priserne siden 1983.

Ddengang forsøgte politikerne at hjælpe de presset dansker ved at give dem flere penge mellem hænderne men det gjorde kun ondt værre de har kursen mod og vi kan sagtens nu så har politikerne lært af fortidens fejl og vokal står det egentlig til med de stigende priser i Danmark,

Det spørger vi om i dag, hvis du skulle forhandle løn i morgen hvad vil du så bede om jamen jeg vil helt sikkert bede om at få en højere løn fordi at man kan se det inflationen stiger derfor.

På økonomisk institut ved Copenhagen business school at undervise Marcus på min og det vil sige at jeg underviser i noget som handler om inflation og arbejdsløshed og bruttonationalproduktet ulighed og så videre altså det makroøkonomiske størrelsen på min for dem i at det som kun har levet i opgangstider.

Oog dem er der jo en del af så forklar lige hvad er inflation er prisen på bare alt hvad jeg kunne Bine den stiger med en eller anden procent andel hvert år liter mælk den kostede ti kroner for et år siden så ikke over efter visitation den har været 20 % så koster den 12 kr.

Og hvis det er sådan der er mange der er der stiger tilsvarende så får man altså en inflations din økonomi fordi der er nogen vare som ligesom mælken afsted 20 % og så nogle andre bare lidt mindre så inflation er generelle prisstigninger altså ikke når der er bare

På de forskellige varer og så var jeg med den samme alt afhængig af hvor meget vi skal bruge og så får man sådan generelt prisstigning økonomien så hvad er forskellen Celine nu og så det der er det normalt altid er der forskellen er at vi bare priserne stiger meget mere end de plejer.

Aaltså vi spoler lige tiden tilbage til 1970’erne og start 80’erne altså sidste gang danskerne for alvor mærket inflationen rolig det var bare noget der bliver leveret den gang var det især oliekrisen trafik priserne på energi og bare til at stige og tre dollar for en tønde til næsten 12 dollars.